Rauman freinetkoululla on oma lähiruokaan ja luomuun panostava keittiö

Vuodesta 2004 asti olemme päässeet nauttimaan oman keittiöhenkilökuntamme valmistamaa puhdasta suomalaista kouluruokaa.

Keittäjämme suunnittelevat monipuoliset ruokalistat lasten ravitsemustarpeiden ja makutoiveiden mukaan, mutta toteuttavat lisäksi säännöllisesti lasten omia toiveruokapäiviä. Terveydellisistä syistä pyydetyt erityisruokavaliot huomioidaan poikkeuksetta.

Lapset saavat niin halutessaan toimia keittiöapureina. Vuorotellen he myös pääsevät leipomaan keittiöhenkilökunnan kanssa "perjantaipullaa".

Alussa ollaan, mutta vuosi vuodelta pyrimme nousemaan luomuportaita ylöspäin. Vielä vuonna 2013 meillä on Rauman ainoa "portaat luomuun" -keittiö. Lisää tietoa osoitteesta www.portaatluomuun.fi.

Ruokaleivät leivotaan alusta alkaen itse. Ruokaostokset hoidetaan niin, että käytetyt raaka-aineet ovat aina tuoreita. Ruokailun päätteeksi lapsille tarjotaan xylitol-pastilleja.

Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme päivittämään kunkin viikon ruokalistan verkkosivujemme ajankohtaista-osioon

Lasten antama palaute omasta keittäjästä sekä ruokaan liittyvistä työpajoista ja hankkeista on ollut erinomaista!